Płyta żeliwna do pieczenia pizzy zapewnia chrupiącą, restauracyjną skórkę, której nie dorównuje żadna inna. Naturalnie sezonowana powierzchnia gwarantuje doskonałe rezultaty i jest odporna na odkształcenia, zgięcia oraz deformacje przy wysokich temperaturach. Wykonana w USA, jej unikalny design pozwala na pieczenie pizzy aż po same brzegi. Doskonała dystrybucja i retencja ciepła zapewnia równomierne pieczenie. Gotowa do użycia dzięki wcześniejszemu sezonowaniu, ta płyta wyniesie Twoje wieczory z pizzą na nowy poziom.
Najważniejsze funkcje i elementy produktu:
• Wykonana z odlewu żeliwa bez żadnych łączeń
• Żeliwo wolne od PFOA i PTFE
• Odporna na wysokie temperatury
• Uniwersalna
• Do użytku na ognisku, grillu, piekarniku
• Wyprodukowana w USA
• Gwarancja 2 lata
• Wymiary: 48,9 cm [śr.]; 38 cm [śr. dna]; 3 cm [wys]
• Waga: 4,52 kg
• Uwaga: rączki nagrzewają się. Konieczne jest użycie rękawic ochronnych
Materiały i technologie:
Żeliwo to stop żelaza z domieszką węgla, który cechuje się wytrzymałością i doskonałą retencją temperatury. Naczynia żeliwne pozwalają na równomierne rozprowadzanie ciepła oraz na jego długotrwałe utrzymanie. Naczynia żeliwne są również uniwersalne i można stosować je m.in. na ogniskach, kuchenkach turystycznych, jak i na domowych płytach indukcyjnych.
Wolne od PFOA nie zawiera związku chemicznego używanego do produkcji niektórych powłok nieprzywierających. PFOA uważany jest za potencjalnie szkodliwy dla zdrowia i środowiska.
Wolne od PTFE nie zawiera polimeru znajdującego się w składzie teflonowych powłok nieprzywierających, który podczas podgrzewania może uwalniać szkodliwe substancje, takie jak gazy i opary, uważane za nieprzyjazne dla zdrowia.