Wspólnie z renomowanymi szwedzkimi kucharzami outdoorowymi, Trangia prezentuje książkę kucharską z przepisami, które zainspirują czytelnika do nowatorskiego podejścia do jedzenia na świeżym powietrzu. Jest to coś, co mamy nadzieję, że przypadnie do gustu nowemu pokoleniu miłośników gotowania na zewnątrz.
Współpraca z lokalnymi szwedzkimi kucharzami outdoorowymi, Nathalie Spjälle i Eric Tornblad. Książka podzielona jest na 3 części: Brunch, Obiad i Przekąski, i zawiera dania odpowiednie dla wszystkich, od mięsożerców po osoby nietolerujące glutenu i wegan. Książka posiada nordycką Etykietę Ekologiczną, jest neutralna dla klimatu i wydrukowana na papierze o standardzie FSC MIX, aby zminimalizować negatywny wpływ na środowisko. Część dochodów ze sprzedaży zostanie przekazana na rzecz Szwedzkiego Towarzystwa Ochrony Przyrody.